Ceresit CT 190 Строителен разтвор за лепене и шпакловане на минерална вата

Церезит
0,00 лв.
Без данък

Свойства

  • отлично сцепление с минерална вата
  • паропропускливост
  • устойчив на неблагоприятни атмосферни условия
  • гъвкав
  • подсилен с фибри

Описание

Ceresit CT 190 е част от система за топлоизолация Ceresit Ceretherm WM (с минерална вата). Продуктът се използва за лепене и шпакловане на плоскости от минерална вата.

За топлоизолация на новопостроените сгради, както и за реновация на стари. При използване на експандиран полистирен (EPS) трябва да се използват продукти Ceresit CT 85 или Thermo Universal.

CT 190 се изсипва в предварително измереното количество чиста студена вода и се разбърква с механична бъркалка до получаване на хомогенна смес.

Лепене на плоскости от минерална вата

CT 190 се нанася по периметъра на плочите на ивици с ширина 3–4 cm и в средата – на няколко „топки“ с приблизителен диаметър 8 cm. Плочата се монтира назабавно към стената и се притиска чрез леки потупвания с пердашка. След стягането на СТ 190 (приблизително 3 денонощия), плочите се обработват с шкурка, след което се фиксират с механични съединители (специални дюбели със стоманена сърцевина).

 

Изработване на армирана шпакловка

Изравняващият слой се нанася по цялата повърхност с дебелина, която да осигури изравняването на повърхността. След това разтворът се нанася по цялата повърхност на плочата с дебелина 3-4 mm с помощта на мистрия. Към така направената основа се прибавя мрежата по следния начин: мрежата се застъпва 10 cm в областите на снаждане. След това трябва да се нанесе втори слой с дебелина 1-2 mm и да се изравни, така че мрежата от фибростъкло да не се вижда. Свежи петна от разтвора се почистват с вода, втвърдените остатъци могат да се отстраняват само механично.