Ceresit CT 85 Строителен разтвор за лепене и шпакловане на полистирен

Церезит
0,00 лв.
Без данък

Строителен разтвор за лепене и шпакловане на топлоизолационни плочи от полистирен

Свойства

  • висока устойчивост на механични повреди
  • водоустойчив
  • устойчивост на напукване
  • висока якост
  • отлично сцепление с основата и стиропора
  • подсилен с 3 вида фибри

Описание

Ceresit CT 85 е лепилен разтвор за залепване на плочи от експандиран полистирен и за изработване шпакловка, армирана с мрежа от фибростъкло върху плочи от полистирен. Продуктът е елемент от система за външна фасадна топлоизолация Ceresit Ceretherm. Благодарение на съдържанието на фибри и модификатори, Ceresit CT 85 повишава устойчивостта на наранявания и пукнатини на изолационната система.

Подготовка на основата

След втвърдяване на лепилния разтвор (след от 2 до 3 дни), цялата повърхност на залепените плочи трябва да се заглади с груба шкурка. След това плочите се укрепят допълнително с дюбели с пирони.

Подготовка на разтвора и употреба

CT 85 се изсипва в предварително измереното количество чиста студена вода и се разбърква с механична бъркалка до получаване на хомогенна смес. Продуктът се нанася по повърхността на фиксираните полистиренови плочи с метална маламашка на слой с дебелина 2-3 mm. Върху така нанесения разтвор с помощта на маламашката се фиксира фибростъклената мрежа, като съседни ивици мрежа трябва да се застъпват минимум с 10 cm.

Покриване на мрежата

Следващата стъпка е нанасяне на втори слой CT 85 с дебелина 1 mm, който трябва да покрие изцяло мрежата, така че да не се забелязва.

При полагането на този слой шпакловка, повърхността трябва да се изравни и заглади.