Ceresit CT 180 Лепилен разтвор за минерална вата

Церезит
0,00 лв.
Без данък

Свойства

  • отлично сцепление с минерална вата
  • паропропускливост
  • устойчив на неблагоприятни атмосферни условия
  • гъвкав

Описание

Ceresit CT 180 е част от система за топлоизолация Ceresit Ceretherm MW (с минерална вата). Продуктът се използва за лепене на плоскостите от минерална вата. За топлоизолация на новопостроените сгради, както и за реновация на стари. При използване на експандиран полистирен (EPS) трябва да се използват продукти Ceresit CT 83 или Thermo Universal.

Подготовка на разтвора

CT 180 се изсипва в предварително измереното количество чиста студена вода и се разбърква с механична бъркалка до получаване на хомогенна смес.

Лепене на плоскости от минерална вата

CT 180 се нанася по периметъра на плочите на ивици с ширина 3–4 cm и в средата – на няколко „топки“ с приблизителен диаметър 8 cm. Плочата се монтира назабавно към стената и се притиска чрез леки потупвания с пердашка.

Фиксиране на плоскости от минерална вата

Плочите от минерална вата трябва да прилягат плътно една до друга с разминаване между вертикалните фуги на съседните редове (чрез „застъпване” като зидове от тухли). При ъглови сглобки се правят сглобки със застъпване.

След стягането на СТ 180 (приблизително 3 денонощия), плочите се обработват с шкурка, след което се фиксират с механични съединители (специални дюбели със стоманена сърцевина).